Over ons

Iris Van Steenwinckel maakt als goudsmid al ruim 20 jaar juwelen en is de ontwerpster van Nua Nua Jewellery. Ze vond dat er te weinig eerlijk geproduceerde, kwalitatieve en toch betaalbare juwelen te vinden waren en startte daarom in 2022 Nua Nua Jewellery op.

 

Naast haar maatwerk en workshops wil ze met Nua Nua jewellery een toegankelijke collectie op de markt brengen voor wie houdt van minimalistische op de natuur geïnspireerde juwelen uit zilver en verguld zilver. Zo kunnen vrouwen hun innerlijke kracht en creativiteit uiten via de juwelen die ze elke dag dragen. Wist je trouwens dat Nua Nua regenboog wil zeggen, wat een kleine knipoog is naar de voornaam van de ontwerpster? 

Voor Nua Nua Jewellery zijn de 4 waarde pijlers "100% Belgisch - Lokaal & Ecologisch - Kwalitatieve materialen en Betaalbare luxe" essentieel. Maar waar staan deze juist voor? 

100% Belgisch

Heel wat juwelenmerken kiezen er voor om de productie in Zuid-Oost-Azië of Zuid-Europese lage loonlanden zoals Portugal en Griekenland onder te brengen. Wij kiezen er resoluut voor om ontwerp en productie uitsluitend in België te laten plaatsvinden. Hierdoor worden er geen nodeloze transportkilometers gemaakt en zijn eerlijke arbeidsomstandigheden gegarandeerd.

Lokaal & Ecologisch

Alle materialen worden in Europa aangekocht om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bovendien kiezen we voor verpakkingen met een ECO-keurmerk wat wil zeggen dat er enkel organische en Fairtrade-gecertificeerde materialen, zoals katoen, FSC®-gecertificeerd papier en karton en gerecycleerde materialen worden gebruikt.

Kwalitatieve materialen

Onze ontwerpen worden gemaakt uit Sterling zilver en eventueel verguld. Voor de vergulde juwelen wordt een veel dikkere laag goud gebruikt dan bij de meeste juwelenmerken. Zo kunnen de juwelen zorgeloos jarenlang gedragen worden. In elk juweel staat bovendien een meester- en karaatsstempel waardoor de samenstelling en kwaliteit van het gebruikte edelmetaal gegarandeerd wordt.

Betaalbare luxe

We vinden het belangrijk dat onze collecties voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Daarom kiezen we o.a. voor vergulde in plaats van 14 of 18 karaat gouden juwelen.

Toch proberen we steeds unieke technieken en bijzondere materialen te verwerken in de collecties. Zo wordt het eeuwenoude ambacht levend gehouden én kan je elke dag een stukje luxe bij je dragen...

 

Ben je benieuwd naar de collecties? Ontdek ze dan hier in de webshop en de  verschillende verkooppunten